Meny Stäng

Vilka fördelar finns med att ha ett kreditkort?

Fördelar med kreditkort

Nästan alla har ett debitkort i plånboken men kreditkort är även det ett vanligt betalningssätt. När du har närmat dig kassan i en online-affär kanske du har märkt att kreditkort finns som ett alternativ. Det finns många fördelar med att ha ett kreditkort och i denna text kommer vi gå igenom fördelarna. Första bästa tipset som vi kan ge är att inte ta första bästa utan att kolla igenom de olika alternativen efter förmåner och avgifter. Idag finns det en djungel med företag som erbjuder kreditkort. Självklart vill de locka till sig nya kunder och trots att de erbjuder liknande saker så är ett gott råd att ta sig tiden att tänka ut vad du vill få ut av kortet. Går du i tankarna på att skaffa ett är det bästa att skaffa ett kort som har förmåner. Vissa kort har rabatter att erbjuda speciellt om de är kopplade till ett företag som ICA till exempel. Oftast har dessa kreditkortsföretag även andra samarbeten med exempelvis hotellkedjor där du då skulle kunna använda din rabatt.

Skaffa ett kort med ett bonussystem

För personer som reser mycket kan det vara en förmån att skaffa ett kort med ett bonussystem. På en del kreditkort kan du samla poäng som sedan kan bytas mot en flygbiljett. Försäkring är även något som alla kreditkort har vilket är perfekt då den aktiveras automatiskt när du köper tex. en resa med ditt kreditkort. Bland annat innebär det att du får ett gratis avbeställningsskydd vilket man inte tackar nej till. I vanliga fall får du betala en summa till flygbolagen för att få ett avbetalningsskydd ifall du bokar utan ett kreditkort. Ta hjälp av Payup.se för att hitta de bästa kreditkorten online. De visar även de kreditkort som har cashback vilket innebär att man får tillbaka några procent varje gång man använder kortet. Shoppar du en hel del kan cashback vara en bra förmån.

Skaffa ett kort med ett bonussystem

Kreditkort kommer laddat med en viss summa pengar vilket är bra ifall du har en oväntad faktura eller annan utgift. Skulle diskmaskinen till exempel gå sönder kan du använda kreditkortet för att köpa en ny. Det går även att skjuta upp vissa fakturor eller göra en delbetalning ifall du betalar med ett kreditkort. Viktigt att komma ihåg är att betala tillbaka det belopp man använder så att inte skulden blir större och större. Betalar man tillbaka det belopp man har använt varje månad så kan det påverka ens kreditvärdighet positivt. Det visar då att man är pålitlig och kan betala tillbaka.

Bättre överblick över sin ekonomi

En annan sak som kan förbättras när man har ett kreditkort är att man får bättre överblick över sin ekonomi och hur mycket man spenderar varje månad. Varje månad får du en samlingsfaktura där du får en klar överblick över de inköp du har gjort med kortet. Har du tänkt på att få mer kontroll över spenderandet är en idé att använda kreditkortet för matköp till exempel och på så sätt få en full överblick över hur mycket som går åt varje månad.

Bättre överblick över sin ekonomi

Kort och gott finns det många fördelar med ett kreditkort och det finns även de som inte har någon avgift alls. Det gäller därför att ta sig tid till att kolla igenom de olika alternativen. Vissa kort kan även erbjuda de första dagarna räntefria och när det kommer till kreditvärdigheten varierar det. Något som även är bra är att du som kund oftast kan besluta själv ifall du vill att kreditbolaget ska utöka din kortkredit automatiskt eller om du vill att det är du själv som säger till när. Det kanske känns som att det är mycket att tänka på men när man väl hittar rätt kreditkort kan det gynna en mycket.