Meny Stäng

Tips på extrainkomster

extra inkomster

Ibland hamnar vi i situationer där vi är i behov av en extra inkomst, det kan bero på att din vanliga inkomst är för låg eller att du vill öka inkomsterna för att spara ihop till något. Oavsett anledning finns det sätt att få in extra inkomster som är relativt enkla att komma igång med.

Bli frilansskribent

Ett enkelt sätt för att få extra inkomster är att bli frilansskribent. För detta behöver du ingen utbildning, men självklart måste du behärska språket du ska skriva på flytande, samt ha ett visst intresse för skrift.

Det finns idag plattformar där du kan registrera dig för att bli skribent. Vanligtvis behöver du utföra ett enklare skrivtest innan du blir godkänd. Blir du godkänd kan du sedan välja mellan olika uppgifter som finns på plattformen, vanligtvis följer tydliga instruktioner för uppgifterna. En del av dessa plattformar har även korrekturläsning och översättning som tjänst.

Sälj saker begagnat

Om du snabbt behöver få in extra pengar kan en bra metod vara att gå igenom hemmet och dina förråd och se om du har saker du kan sälja begagnade. Så länge saker är hela och fungerande, går i princip allting att sälja. Har du något som är riktigt värdefullt går det ofta att sälja även om det är lite trasigt eller liknande.

Gå igenom vad du har där hemma och se vad du kan göra dig av med. Sälj på internet via köp och säljsidor på Facebook, på Blocket eller anordna en egen loppis om du har mycket småsaker att sälja.

Hjälp till med läxor

Har du gått ut skolan? Då kan du troligtvis hjälpa till med läxor. Här krävs det självklart en del kunskaper och att du har god hand med barn/ungdomar. Det behöver inte handla om matematik eller naturvetenskap, behärskar du ett annat språk kan du exempelvis vara läxhjälp i språk.

Det finns flera kommersiella företag som erbjuder läxhjälp, kolla upp dessa och se om de söker efter fler hjälpredor och vilka krav som ställs.

Investera dina pengar

Om du har ett mer långsiktigt perspektiv på dina extrainkomster är investeringar på börsen ett utmärkt alternativ. Du kan investera både i fonder och i aktier, beroende på hur aktiv du vill vara. För detta alternativ behöver du förstås ha pengar du kan investera, och förstå att börsen alltid innebär en risk. Investera inte pengar du inte klarar dig utan den närmsta tiden.