Meny Stäng

Kreditkort utan UC

När man ansöker om ett nytt kreditkort, tas det i regel en UC, på grund av krediten som är kopplad till kortet. Men som många vet, kan det faktum att en UC tas, försämra de chanser man har att få andra lån längre fram. Därför undrar många om man inte kan få ett kreditkort utan UC. Detta ska vi försöka svara på här.

Varför krävs det att en UC tas när man ansöker om ett kreditkort?

Detta är faktiskt ett krav på bankerna, och inget de själva absolut vill göra. Istället är det lag på att alla banker måste vara så ansvarsfulla i sin kreditgivning som möjligt, så att de inte beviljar krediter till personer som inte kan hantera fler krediter, eller betala tillbaka krediterna. Detta gör ju nämligen att kredittagaren då endast försätter sig i en ännu sämre sits rent ekonomiskt. Dessutom är UC:n ett sätt för kreditgivaren, dvs. kortutfärdaren eller banken, att skydda sig. De vill ju nämligen inte ge bort pengar till kunderna, utan endast låna ut dem, och genom att kolla upp att kredittagaren faktiskt kan betala tillbaka krediten, minskar risken för dem själva.

Just med anledning av detta är det i princip omöjligt att få ett kreditkort utan UC idag. Så vill du ha ett nytt kreditkort, bör du räkna med att en UC tas. Ansök därför endast om ett kreditkort i taget och undvik att ansöka om nya kreditkort om du inte verkligen behöver detta, för att hålla din kreditvärdighet så bra som möjligt.

Bästa tipset: Låna online utan UC hos Thorn:

Behöver du mer kredit kan ett alternativ vara att ansöka om att få höja kreditgränsen på de kreditkort du redan har. Då tas nämligen inte alltid en ny UC, så se högre krediter som ett alternativ till kreditkort utan UC, om detta skulle kunna funka för dig.

Kreditkort utan UC