Meny Stäng

Kreditkort med bäst bonus

hitta bästa kreditkortet

Att ha ett kreditkort medför en hel del fördelar. Det ger dig en ekonomisk trygghet eftersom du har en möjlighet att göra ett inköp eller ett uttag även när det är någon vecka kvar till lön. Det är dock långt ifrån den enda anledningen till att använda ett kreditkort när du köper något. Ett kreditkort ger dig ofta bonus i någon form. Dessutom brukar det ingå bra försäkringar som gör att du slipper betala extra för att lägga till särskilt försäkringsskydd.

Hitta ett kort med bra bonus

Hur hittar du då det bästa kreditkortet? Du behöver helt enkelt jämföra de olika kort som finns på marknaden. Det kan vara lättare sagt än gjort eftersom det finns ett stort antal, men det är verkligen viktigt att du tar dig tiden som krävs. Skillnaderna kan nämligen vara både stora och betydelsefulla. Bonussystemen kan också vara utformade på väldigt olika sätt. Vissa ger dig cashback i form av % på de köp du gör. Andra ger dig bonuspoäng som kan växlas in mot varor, upplevelser och tjänster. Vad du tjänar mest på beror egentligen till största delen på dina vanor och ditt shoppingmönster. Cashback i procentuell form kan naturligtvis vara gynnsamt för vem som helst, men om du hittar ett bonusprogram där du kan byta till dig varor som du verkligen uppskattar kan det naturligtvis vara ett lika givande system.

Granska vad som krävs

När du ska jämföra kreditkort för att hitta det kort som ger dig bäst bonus, är det viktigt att du inte bara titta på vilka bonusar du kan få, utan också på vad som faktiskt krävs av dig för att du ska få dem. Det kan många gånger vara så att du kliver uppåt i bonussystemet ju mer du använder ditt kort. Till en början kanske du bara får 1 % bonus, medan du efter att du handlat för en viss summa får flera procent på dina köp. Det du bör titta efter är dels vilket system som totalt sett ger dig mest bonus, dels vilket bonussystem som du kommer att kunna uppfylla kraven för.

Titta även på andra faktorer

Titta även på andra faktorer

När du väljer kreditkort är det viktigt att du inte uteslutande tittar på möjligheterna till bonus. Du bör även granska villkoren i övrigt. Vilka försäkringar ingår och är det försäkringar du annars skulle ha betalat extra för? Du bör också undersöka om du har möjlighet att utnyttja en räntefri kredit, och under hur lång period den i så fall gäller. Vidare är det naturligtvis viktigt att du tar en titt på alla avgifter. Det kan kosta pengar att ta ut pengar, göra överföringar och ibland även att göra ett köp. Dessutom finns det årsavgift och i vissa fall även månadsavgift för vissa kort, så det är viktigt att hålla koll på. Så är dock inte alltid fallet. Vissa kreditkort är betydligt billigare att använda sig av än andra. Det är därför viktigt att du gör ett klokt och genomtänkt val, som ger dig ett bra kort med förmånliga villkor och ett givande bonussystem som verkligen ger dig utdelning.