Meny Stäng

Därför är det viktigt att jämföra kreditkort

jämför kreditkort

Ett kreditkort är ett kort som du kan använda för att handla på kredit, alltså varje gång du använder kortet så lånar du i princip pengar från kreditbolaget som sedan ska betalas tillbaka inom en viss tid. När man har ett kreditkort finns det dock några viktiga saker som man måste tänka på, och därför har vi skrivit denna artikel för att du ska vara så förberedd som möjligt innan du ansöker om ett kreditkort. Här kommer du att få läsa vad du behöver tänka på när det kommer till just kreditkort.

Fördelar med att ha ett kreditkort

Även fast det finns en del nackdelar med att ha ett kreditkort så finns det, som med allt annat, även fördelar. I listan nedan kan du hitta några av fördelarna med att ha ett kreditkort. Jämför kreditkort hos kreditkort.nu så du får det bästa kreditkortet för din situation.

Kan vara till hjälp

Ett kreditkort kan vara till hjälp om du en månad har det väldigt tufft ekonomiskt och behöver till exempel handla mat, eller betala hyran. Då passar det perfekt att ha ett kreditkort där du inte behöver betala summan direkt utan kan vänta till löning.

Kan vara en snabb lösning

Ett kreditkort kan även vara en snabb lösning om du till exempel ska köpa nya möbler men inte har råd att betala hela summan där och då. Med vissa kreditkort kan du faktiskt även dela upp din betalning, vilket innebär att om du har handlar möbler för x antal tusen kronor så har du i vissa fall möjlighet till en delbetalning.

Kan vara ett stöd

Ett kreditkort kan också vara ett stöd för dig om du skulle bli sjukskriven under en period eller av någon annan anledning inte kan jobba på ett tag. Då kan du sparsamt använda kreditkortet vid behov och betala av skulden när du har återgått till arbete igen. Tänk dock på att inte handla för mer än du kan betala av sedan.

Nackdelar med att ha ett kreditkort

Som med allting annat så finns det även nackdelar med att ha ett kreditkort, dessa nackdelar kan du läsa i listan nedan.

Skulder

När du har ett kreditkort är det väldigt lätt att du hamnar i skulder, oftast handlar man mer än vad som var tänkt och sedan har man inte råd att betala.

Hög ränta

När du har ett kreditkort behöver du oftast betala en ränta på alla köp du gör. Detta betyder att du inte bara måste betala den summan du använt utan du måste även betala en hel del i ränta. Kreditbolag tar oftast ut en mycket högre ränta än andra långivare.

Kreditvärdighet

När du ansöker om en hög kredit kommer din kreditvärdighet garanterat sjunka en hel del. Detta kan göra det svårt för dig att ta vanliga lån i framtiden.

Tänk på detta innan du ansöker om ett kreditkort

Innan du ansöker om ett kreditkort är det viktigt att du tänker på att jämföra olika kreditbolag. Detta är väldigt viktigt för att du inte ska behöva betala mer pengar än du egentligen behöver. Olika kreditbolag har nämligen olika hög ränta och återbetalningen av pengarna fungerar på olika sätt. Hos vissa kreditbolag är det okej med delbetalning medan du måste betala hela summan på en gång inom kort tid hos andra kreditbolag. Jämför därför alltid många olika kreditbolag för att hitta det bästa för dig.