Meny Stäng

Användningsområden för kreditkort

Idag är det väldigt många som har ett eller flera kreditkort. Vissa använder sig nästan alltid av dessa, medan andra bara har dem som en typ av säkerhet att plocka fram i nödfall. Oavsett vilket kan kreditkort vara väldigt användbara, men det gäller förstås att man använder dem på ett klokt och genomtänkt sätt. Ett bra kreditkort kan ha flera användningsområden.

Jämför kreditkort online

Bonus på inköp

Vissa kreditkort ger bonus på inköp. I vissa fall kan det röra sig om bonus på samtliga köp, i andra fall rör det sig om inköp över en viss summa, eller inköp på utvalda butiker. Det gäller att ha koll på sådant. Då går det nämligen att dra nytta av sådana erbjudanden. Jämför kreditkort här för att hitta det kort som passar dig bäst. Naturligtvis ska man inte köpa saker som man inte behöver eller hade tänkt köpa ändå. Däremot kan man använda kreditkortet istället för ett annat betalkort när inköpet väl ska göras, för att kunna få bonus på köpet. Så länge det gäller köp man ändå hade tänkt göra har man som köpare något att vinna på detta. Hur mycket bonus det rör sig om kan förstås variera. Vissa kreditkort erbjuder 1 % på alla köp över en viss summa, men det kan i vissa fall handla om så mycket som 4 – 5 %, åtminstone på vissa köp.

Bra försäkringar

Vid användning av kreditkort ingår det ofta olika försäkringar som verkligen kan vara till nytta. Den som köper en resa med kreditkort kan till exempel i många fall få en reseförsäkring utan att det kostar något extra. Det gör att man kan spara pengar, eftersom man då slipper teckna en sådan separat via resebolaget, vilket kan kosta tusenlappar om det är en hel familj som ska ut och resa. Det kan också röra sig om andra typer av försäkringar, exempelvis allriskförsäkringar vid köp. Sådana försäkringar tecknas också separat av många, och det betalas ofta ett antal hundralappar per år för sådana. Då är det ofta mer gynnsamt att göra inköpet med hjälp av kreditkortet, och få en sådan med på köpet utan extra kostnad. Det gäller helt enkelt att ha koll på vilka försäkringar kortet kan erbjuda. På så sätt finns det pengar att spara.

Hitta ett kreditkort med en bra bonus.

Räntefria köp

Många använder sina kreditkort utan att fundera så mycket över andra förmåner och fördelar än att man kan handla räntefritt. Hur länge köpet är räntefritt kan variera från ett kort till ett annat. Ofta är köpen räntefria om man betalar summan i sin helhet inom 30 dagar, men det kan även vara längre tid än så. Många tycker att detta är praktiskt, eftersom det gör att man kan handla när som helst i månaden, för att sedan betala fakturan när lönen kommer in på kontot.

Som synes finns det många olika användningsområden och syften med att använda kreditkort. Det går naturligtvis att använda den här typen av kort till såväl mindre som större köp. Många väljer till exempel att köpa resor och möbler, för att kunna delbetala i egen takt. Det är dock även vanligt att man köper mat, kläder och andra mindre inköp som betalas i sin helhet i samband med lön.