Meny Stäng

Mastercard Kreditkort

Mastercard är en kreditgivare och kortutgivare som är mest känd för sina Mastercard och Maestro kort. Mastercardkort kan ha kredit, eller sakna kredit, och räknas därför som kreditkort, medan Maestro är bankkort, som alltid kräver koppling till banken när de används. Av dessa två korttyper är kreditkortet i särklass populärast, och dessa kort används därför idag över hela världen.

>> Ansök direkt online – klicka här

Moderbolaget Mastercard Worldwide har varit börsnoterat sedan år 2006. De har sitt huvudkontor i Purchase i New York i USA. Företaget grundades från början för att konkurrera med VISA, som är deras största konkurrent. VISA har fortfarande har ett visst försprång i förhållande till Mastercard, till viss del beroende på att de var före Mastercard med att lansera sina kort. Korten har dock kallats Mastercard endast sedan år 1979, trots att de lanserades redan år 1967.

Mastercard

Totalt beräknas Mastercard ha gett ut över 750 miljoner kreditkort, och över 24 miljoner inköpsställen accepterar deras kort som betalmetod idag. Även i Sverige är Mastercard kort mycket populära, och de ges ut av ett flertal olika banker och kortutgivare, även om VISA fortfarande är större. 

Välkänt kreditkortsbolag

Korten känns igen på att de har en särskild Mastercard logga. Inköpsställen som tar Mastercard har ofta också en deras logga, t.ex. på dörren eller liknande, för att visa att de tar Mastercard.

Funderar du på om ett Mastercard kan vara ett bra kreditkort för dig? Svaret är att det är i princip lika bra som VISA, även om vissa små skillnader kan förekomma. Framför allt i vissa länder där ett av korten är lite mer populärt av någon anledning. Men i praktiken märker man inte av någon större skillnad som Mastercard innehavare, i jämförelse med någon som har ett VISA.

Reseförsäkring?

I många av korten de ger ut så ingår en reseförsäkring. De kan vara en extra trygghet när du är på resande fot att ha en sådant, ifall något oväntat skulle inträffa.

Recension:
Mastercard
Betygsatt av: Kreditkortstest.se
Betyg: 4,5