Meny Stäng

Kreditkort Swedbank

Det blir allt vanligare att använda kort istället för kontanter och eftersom det numera går att betala med kort är det många som aldrig har kontanter i plånboken. Och vi uppmanas ju av både banker och handeln att undvika kontanter så långt det är möjligt, både för att minska risken för rån och andra våldsdåd, men också för en enklare hantering för bankerna. Om man inte hanterar kontanter över huvud taget finns inte förutsättningarna för rån, och både kunder och affärspersonal kan känna sig tryggare.

Ofta säger vi bara att vi betalar med kort, men det finns många olika kort som fungerar för betalning. De flesta betalkort är kopplade till ett bankkonto, och då kallas de kontokort. Men, om du vill ha ett kort med kredit, som ger dig större utrymme för shopping, kan du välja ett kreditkort. Många säger kreditkort om alla typer av kort, men det är bara ett kort med en kredit kopplad som är ett egentligt kreditkort. Med ett kreditkort kan du betala även om du inte har pengar på kontot för tillfället.

>> Läs mer om olika kreditkort från Swedbank – klicka här

Då betalar du din kreditskuld senare, vilket du inte kan göra om du har ett vanligt kontokort utan kredit. Ett kreditkort kan sägas vara en form av lån. Men det är ett lån som är betydligt smidigare och mer användbart än ett vanligt lån eftersom du inte behöver göra en ny ansökan varje gång du vill utnyttja krediten. Har du en gång fått en kredit kopplat till ditt kreditkort, kan du utnyttja krediten hur och när du vill så länge du håller dig inom den givna ramen. Du kan givetvis ansöka om en kredit till ditt vanliga kontokort, och förvandla kortet till ett kreditkort. Det gör livet lättare och många tycker att det är en stor trygghet att alltid ha en buffert för oförutsedda händelser.

Swedbank

Swedbank är en av de stora bankerna i Sverige, men namnet Swedbank fick bankkoncernen först 2006.  Denna bank har dock djupa rötter i det svenska sparbanksväsendet. Sveriges allra första sparbank grundades i Göteborg redan år 1820, och det är faktiskt denna bank som ligger till grund för det som idag är Swedbank. Den första sparbanken startades av den inflyttade tysken Eduard Ludendorff, och den drevs helt utan inblandning och styrning från stat eller myndigheter. Säkert känner du till sparbankseken, och Swedbanks slogan idag är just Swedbank – välkommen in under eken.

Eken har funnits med nästan från början, men 1940 fick den det utseende den har än idag. Under den finansiella krisen under 1900-talets två sista årtionden skedde en mängd banksammanslagningar vilket ledde till att de stora bankkoncernerna bildades, som idag ses som våra traditionella banker. Flera av våra stora banker har alltså sina rötter i de gamla sparbankerna.

Kreditkort Swedbank

Swedbank erbjuder både kredit- och betalkort och en mängd olika tjänster för att förenkla betalningar både inom landet och betalningar till utlandet. När det gäller bank- och betalkort finns både Visa och Mastercard, men om du vill ha ett kreditkort är det Mastercard som gäller.

När du använder ett kreditkort med Mastercard får du alla dina köp samlade på en månadsfaktura. Du kan sen själv bestämma om du vill betala hela beloppet på fakturan eller om du vill dela upp betalningen.

Swedbank erbjuder tre olika varianter av bank- och kreditkort med Mastercard; Mastercard, Mastercard Guld och Mastercard Platinum. De olika korten ger dig olika fördelar, och du kan välja det kort som är mest förmånligt för dig.

Med Mastercard bank- och kreditkort får du:

  • Upp till 55 dagar räntefri kredit
  • Kompletterande kortförsäkring om du betalar mer än hälften av resan med kortet
  • Köpförsäkring med förlängd garanti 1 år för vissa vitvaror och hemelektronik

De köp du gör samlas på en månadsfaktura och beroende på när du gör ditt köp kan du alltså få upp till 55 dagars räntefri kredit. Om du vill kan du välja att dela upp betalningen, och då ska du betala minst 3% av skulden varje månad, dock minst 150 kr. Om du inte betalar hela skulden direkt betalar du alltså minst 3% varje månad.  Det lägsta inbetalningsbeloppet är 150 kr, och det högsta beloppet är detsamma som din aktuella skuld. Årsavgiften för ett Mastercard bank- och kreditkort är för närvarande 195 kr men Nyckelkunder i Swedbank betalar ingen årsavgift alls. Det finns heller ingen årsavgift på ett extrakort.

Mastercard Guld ger dig:

  • Försäkringar i samband med resan
  • Drivmedelsrabatt
  • Bonus på allt du handlar

Mastercard Guld ger dig tillgång till många av de tjänster som behövs för en tryggare och smidigare vardagsekonomi. I kortet ingår en massa förmåner som du har nytta av både i vardagen och på resan.

Alla dina köp samlas på en månadsfaktura, och precis som med Mastercard kan du välja att betala hela beloppet direkt eller dela upp betalningen. Vill du dela upp betalningen ska minst 3% av beloppet betalas varje månad, och minsta belopp att betala är 150 kr.  Betalar du hela månadsbeloppet direkt betalar du ingen ränta. Du kan kontrollera ditt saldo och dina transaktioner i mobilbanken eller internetbanken. Årsavgiften för ett Mastercard Guld är 495 kr, och ett extrakort kostar 130 kr per år. Är du nyckelkund är årsavgiften för kortet 295 kr.

Med ett Mastercard Platinum får du:

  • Personlig service genom concierge
  • Fri tillgång till flygplatslounger över hela världen med Lounge Key
  • Reseförsäkring

Detta är ett kort som gör din vardag och dina resor bekvämare, och passar speciellt bra för dig som reser mycket. Som kreditkort fungerar Platinum på samma sätt som övriga Mastercard kreditkort, det vill säga du får alla dina köp samlade på en månadsfaktura och bestämmer själv om du vill betala direkt eller dela upp beloppet. Om du väljer att betala direkt betalar du ingen ränta, och vid delbetalning ska du betala minst 3% av skuldbeloppet varje månad. Lägsta inbetalning är 150 kr. Du kan kontrollera både saldo och transaktioner i mobil- och internetbanken. Årsavgiften för ett Mastercard Platinum är 1700 kr och för ett extrakort ligger avgiften på 900 kr. Du som är nyckelkund betalar en årsavgift på 1400 kr för ett Mastercard Platinum bank- och kreditkort.

Recension:
Kreditkort Swedbank
Betygsatt av: Kreditkortstest.se
Betyg: 4,4