Meny Stäng

Företagskort

Att ställa ut ett kreditkort på företaget kan vara ett oerhört effektivt sätt att förenkla den ekonomiska kontrollen. Ett företag är ofta bundet till många kostnader, och det blir ofta många fakturor tillsammans med resten av det administrativa ansvaret. Med ett kreditkort speciellt anpassat för företag kan högen med fakturor vara ett minne blott. Istället samlar du alla kostnader och inköp på kortet och har allt på en och samma faktura. Det administrativa arbetet underlättas oerhört, och på ekonomiavdelningen kommer man garanterat le lite bredare på lunchrasterna framöver!

>> Ansök om ett företagskort direkt online – klicka här

Betalningsansvar på företag eller individ

Med företagskortet kan du välja om betalningsansvaret ska ligga uteslutande på företaget eller på den som använder det. Det senare alternativet benämns som personligt betalningsansvar, vilket innebär att fakturan inte går till företaget utan direkt hem till användaren. En annan fantastisk förmån med personligt betalningsansvar är att du kan låta ställa ut ett kort till varje anställd. Kortet står fortfarande på företaget, men fakturorna och det juridiska betalningsansvaret tillfaller användaren. Företaget kan dessutom anpassa villkoren för kreditgräns och tidsgränser på varje kort och därigenom anpassa de efter varje kortanvändares egna behov och förutsättningar. För varje enskild individ utförs dessutom en vanlig kreditupplysning för att se om personen i fråga är kreditvärdig.

Företagskort

Egen design

En finess med många företagskort är att du kan designa det efter eget tycke och smak, vilket gör att du kan sätta företagets egna färger och logotyp på det och således ge marknadsföringen ett ansiktslyft. Det här är ett mycket effektivt sätt för företaget att stärka sitt varumärke och samtidigt stärka de anställdas moral inför företaget. Med ett kreditkort utställt genom företaget kommer en anställd sannolikt känna sig lite viktigare för verksamheten.

Reseförmåner

För dig som driver företag oavsett storlek kan det ofta innebära tjänsteresor för bland annat möten, konferenser och speciella inköp. Med företagskortet kan du få unika och speciellt anpassade förmåner och bonusar för dina tjänsteresor. Det finns en hel del kreditkort att välja mellan och villkoren kan se lite olika ut beroende på vilket kreditföretag som ställer ut det. Ofta handlar det om omfattande reseförsäkringar och Priority Pass som innebär att du bland annat får tillgång till VIP-lounger på flygplatserna.

För vissa kreditkort gäller förmånerna även för privata resor, och en del har till och med ingående concierge service vilket helt enkelt innebär en kundservice som kan hjälpa dig boka resor, boka bord på exklusiva restauranger, ordna biljetter till evenemang eller bara rekommendera lokala händelser och evenemang.

En enklare vardag för företagare

Företagskortet är ett flexibelt och effektivt alternativ för dig som vill förenkla det administrativa arbetet med i din verksamhet och samtidigt göra tjänsteresorna lättare och mer kostnadseffektiva. Det hårda arbetet du som företagare gör kan varvas med avkopplande privata resor och nöjen, någonting som kreditföretagen är väl medvetna om. Företagskortet är anpassat för att göra vardagen lite smidigare för ett företag, för därigenom finns mer tid att effektivisera verksamheten och göra den ännu mer lönsam.

Lönsamhet är vad det i grunden handlar om. Ett företag är ett stort åtagande och samtidigt ett bidrag till samhällets utveckling. Det ska löna sig att driva företag, och det är varför det finns så många anpassade förmåner på företagskorten.

Recension:
Företagskort
Betygsatt av: Kreditkortstest.se
Betyg: 4,6