Meny Stäng

American Express Kreditkort

American Express är ett amerikanskt företag som de flesta förknippar med deras kreditkort. Men detta företag är även en resebyrå, och från början var det faktiskt endast ett företag som skulle syssla med expresstransporter i USA, därav namnet. American Express grundades nämligen redan år 1850, men redan år 1882 utökade man verksamheten till att även innefatta pengaöverföringar. Så att detta företag så småningom även skulle börja erbjuda kreditkort var egentligen inte så överraskande, trots att detta var väldigt svårt att ens föreställa sig på 1800-talet.

>> Ansök direkt online – klicka här

När det gäller de kort som American Express erbjuder så kan man, välja mellan flera olika typer av kort. Det som skiljer de olika korten åt är dels vad de kostar per år, samt vilka förmåner och extratjänster man får med. För vissa av de mer exklusiva American Express korten krävs dock en viss årsinkomst, så det är inte alla som kan få dem, även om man skulle vara beredd att betala det de kostar.

american-express

Blue Card

Är det enklaste American Express kortet, och kan fås av alla som har en årsinkomst på minst 150 000 kronor. Saknar extratjänster, men kan ofta fås gratis, eller mycket billigt.

Green Card

Är något dyrare och kräver en årsinkomst på 200 000 kronor, och fungerar även internationellt i en mängd olika bankomater.

Gold Card

Har många olika tjänster för den som reser ofta. Kan fås av den som tjänar minst 350 000 per år, och kostar ca. 1 500 kronor per år.

Platinum Card

Är ett av de mer eftertraktade korten, och kräver en årsinkomst på 600 000 kronor. Kostar 5 000 kronor per år, och ger dig tillgång till en mängd olika extratjänster, samt även till ett särskilt servicenummer.

Black Card

Som även kallas för Centurion Card, är det för närvarande mest exklusiva American Express kortet. Detta kan man inte ansöka om själv, utan man måste få en inbjudan för detta. Ger innehavaren Concierge-service samt en mängd andra fördelar, och kostar 20 000 kronor per år.

Med många av korten kan man samla poäng och även få tillgång till olika lounger på t.ex. flygplatser, rabatter på biljetter och mycket annat. För att ta reda på de exakta förmånerna med respektive kort, t.ex. det American Express kort du har eller funderar på att skaffa, bör du dock gå in på American Express hemsida, där de beskrivs mer detaljerat.

Att veta om American Express

Företaget har sitt huvudkontor i New York i USA och har över 70 000 anställda totalt. Totalt har över 85 miljoner människor ett American Express kort. American Express är börsnoterat på Dow Jones. 

Recension:
American Express
Betygsatt av: Kreditkortstest.se
Betyg: 4,8